About Us

No automatic alt text available.

 

Aqid Aqila Resources Sdn Bhd adalah asalnya sebuah syarikat perusahaan yang terlibat dalam Industri Butik selama 12 tahun. Dalam usaha untuk mengembangkan dan mempelbagaikan perniagaan, Aqid Aqila Resources Sdn Bhd memilih untuk meneruskan dalam perniagaan kopi. Perusahaan ini telah dimasukkan ke dalam Aqid Aqila Resources Sdn Bhd pada 29 September 2015. Aqid Aqila Resources Sdn Bhd bertanggungjawab dalam memasarkan Milagro Coffee Patawali di seluruh Malaysia dan Luar negara.

Pejabat jualan Aqid Aqila Resources Sdn Bhd terletak di Aras 1, Kompleks Membeli-Belah Space U8, Shah Alam, Selangor, Malaysia. Aplikasi pejabat jualan juga berfungsi sebagai ibu pejabat untuk kedai dan pusat latihan untuk semua pengedar Milagro Coffee Patawali.

Aqid Aqila Resources Sdn Bhd juga mempunyai beberapa cawangan :
Ampang Park Shopping Centre (Shop Lot dan Kiosk)

Syarikat bawahan Aqid Aqila Resources Sdn Bhd :
Aqid Aqila Butik (Space U8 dan Ampang Park)
Unikarya Resources (Summit Usj dan Cheras)

Perkhidmatan dan Kepakaran kami :
-Business & Management Training
-Product Marketing & Distribution
-Café & Kiosk Management / Partnership
-Fashion & Embroidery

PENGENALAN

Milagro Coffee - 7 dalam 1 kopi pra-campur yang dicampur dengan kualiti yang tinggi daripada kopi arabika dan robusta dan dipertingkatkan dengan beberapa ekstrak herba khas seperti Tinospora Crispa, Halia, Lada Hitam dan Rock Salt. Hasil daripada gabungan herba ini mampu merawat pelbagai penyakit dan juga boleh meningkatkan sistem imun kita.

Herba utama yang digunakan dalam Milagro Kopi adalah Tinospora Crispa. Tinospora crispa merupakan tumbuhan jenis mendaki dan berada dalam tumbuhan keluarga Menispermaceae. Ia juga dikenali dengan pelbagai nama vernakular seperti "Patawali" atau "Akar seruntum" kepada orang Melayu (Malaysia). Ia boleh didapati di bahagian barat daya China ke Asia Tenggara termasuk India, Indonesia, Filipina dan Malaysia.

Tinospora crispa telah digunakan oleh ramai pengamal tradisional untuk pelbagai rawatan seperti demam, tekanan darah tinggi, luka, cacing usus, jangkitan kulit, dan juga hiperglisemia. Selain daripada itu, Tinospora crispa juga digunakan dalam merawat kencing manis dalam bentuk ekstrak akueus disebabkan oleh kesan hipoglisemik yang boleh mengurangkan paras ‘ gukosa darah.


KHASIAT PATAWALI

Satu penyelidikan saintifik mengenai rawatan bagi pesakit kencing manis menggunakan herba Tinospora Crispa dalam Milagro kopi yang telah dilakukan oleh penyelidik dari UiTM (Universiti Teknologi Mara) Puncak Alam, Selangor, Malaysia dan mereka mendapati bahawa terdapat pengurangan yang ketara pada bacaan gula didalam darah selepas meminum Milagro Coffee secara konsisten selama sebulan.

Minuman ini amat disyorkan kerana kesan semulajadi insulin yang terdapat didalam Tinospora crispa mampu meningkatkan Anti-diabetis dan Anti-proliferatif.

Anti-Oksidan Anti-Keradangan
Anti Malaria Merawat Rheumatik
Anti-Alergi Anti-Radikal
Anti Virus Merawat Sifilis
Anti-Kanser Anti-Hipertensi
Anti Diabetes Merawat Hepatitis


FAEDAH PERNIAGAAN MILAGRO COFFEE.

Syarat-syarat untuk menjadi Stokis Milagro Coffee Patawali adalah :

1.Calon stokis harus mengajukan surat permohonan pembukaan stokis dengan mengisi borang yang telah disediakan oleh Aqid Aqila Resources Sdn Bhd dan setelah diisi hendaklah dikirimkan kembali ke Aqid Aqila Resources Sdn Bhd untuk mendapatkan pengesahan

2.Pemohon harus merupakan ahli yang aktif dengan Milagro Coffee Patawali dengan mengambil :
-Stock Manager : 672 Kotak bersamaan 21 Karton.
-Stokis 3 : 160 Kotak bersamaan 5 Karton.
-Stokis 2 : 96 Kotak bersamaan 3 Karton.
-Stokis 1 : 32 Kotak bersamaan 1 Karton
3. Calon Stokis harus memiliki kejujuran dan berdisiplin.
4. Calon Stokis boleh jika memilih untuk mempunyai kedai atau tempat penyimpanan sendiri yang memiliki sistem kitaran udara yang memadai, sesuai dengan standard gudang penyimpanan bahan makanan/minuman.
5. Menyertakan gambar tempat penyimpanan dan lokasi stokis serta alamat lokasi stokis beserta keterangannya.
6. Calon stokis harus memiliki telefon dan diwajibkan memiliki e-mail sendiri.
7. Alamat kedai calon stokis (jika ada) hendaklah sama dengan alamat yang tertulis dalam perjanjian stokis kepada Aqid Aqila Resources Sdn Bhd.
8. Wajib mengikuti latihan stokis yang diadakan oleh Aqid Aqila Resources Sdn Bhd.
9. Jika stokis memberikan data yang tidak benar, pihak Aqid Aqila Resources Sdn Bhd berhak mengenakan tindakan undang-undang.

Best viewed in Chrome Browser. Login to AVANA Dashboard.
Copyright Reserved 2018
Powered with
by AVANA
Click Below To Share